Mándoki Általános Iskola

headerphoto
  
 
 

Üdvözöljük a Mándoki Általános Iskola honlapján!


 
Bemutatkozó videó


  


 
 

2018.01.15.
Ovis "hackerek" az iskolánkban
Hétfőn a Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde Csicsergő csoportjának tagjai látogattak el iskolánkba, hogy megismerkedjenek az informatika rejtelmeivel. A kicsik először megtanulták hogyan kell helyesen megfogni és használni az egeret a Paint rajzoló program segítségével. Először síkidomokat, majd a fiúk nagy örömére autót rajzoltak. Az egér használatát könnyen és gyorsan megtanulták, ezért volt idő játékra is. A PC Peti Informatikája című 1. osztályosoknak készült program segítségével horgászhattak, dominózhattak, sőt egy kutyát vezérelve üldözhettek egy macskát is. Az órát Nemes Tibor tartotta akinek nagy segítségére voltak Halász Laura, Makkai Orsolya és Káté Kitti 8.b osztályos tanulók. Segédkeztek a programok elindításában, a CD lemezek behelyezésében továbbá a megfelelő gombokra való kattintásában mivel a kicsik még nem ismerik a betűket. Az órát nagyon élvezték az ovisok és azt mondták, hogy szívesen fogják tanulni az informatikát.
  
  
  

 
 

2017.12.21.
Angol verseny


Az idegen nyelvi munkaközösség - hagyományteremtő szándékkal- angol háziversenyt szervezett 4-6. és 7-8. kategóriában. A versenyt jó hangulat és - a gondos szülőknek köszönhetően- bőséges ellátás jellemezte. Sem elme, sem has nem maradt üresen.  Köszönjük a részvételt és a helyezetteknek az eredményes szereplést! Congratulations!
 
4.-5.-6. évfolyam eredményei:
 

1. helyezett:
Kovács Zsuzsanna 6.a
Lipták László 6.a
Szabó Nikolett 6.a
Szarka Levente 6.a
 

2. helyezett:
Boda Tekla 4.a
Demjén Larina 4.a
Mónus Emília 4.a
Varga János Álmos 4.a
 

3. helyezett:
Borai Dominik 6.c
Darmai Gergő 6.c
Kovács Bence 6.c
Varga Nándor Nimród 6.c
 
7.-8. évfolyam eredményei:


1. helyezett:
Gergely Zsanett 8.c
Kovács Petra Kinga 8.c
Lázár Judit 8.c
Németh Nikolett 8.c
 

2. helyezett:
Aros Gréta 8.c
Halász Laura 8.b
Káté Kitti 8.b
Nyíri Nóra 8.a
 

3. helyezett:
Gyurkovics Luca 7.c
Makkai Amina 7.c
Szincsák Petra 7.c
Tóth Dorka 7.c


Még több kép a facebook oldalunkon elérhető itt! 


2017.12.18.
Helyükre kerültek a madáretetők
A mai napon a 8.b osztály önkéntes tanulói, Kovács László, Kovács Tamás és Feka András elhelyezték iskolánk fáin a madáretető pályázat során készült műveket.


Köszönjük fiúk!
 


2017.12.15.
Büszke tekintetek és örömteli arcok
Ötletes és kreatív alkotások érkeztek a rajzpályázat továbbá a vers- mese-és novellaíró pályázati felhívásra.  A gyerekek munkáikkal bemutatták, hogy mivel töltik a téli szünetet, mit jelent számukra az advent vagy a karácsony illetve hogyan készül a család erre a meghitt ünnepre.  A díjazás az alsó és a felső tagozatban kategóriánként külön-külön történt!


 
A Mándoki Általános Iskola és a Mándok Iskoláért Közhasznú Alapítvány közös pályázatának eredményei:
 
Rajzpályázat:
1.-2. évfolyam
1. helyezett: Mónus Máté 2.b
2. helyezett: László Bence  1.c
3. helyezett: Berta Roland 2.b
     
3.-4. évfolyam
1. helyezett: Kovács Korina 3.b
2. helyezett: Rabb Boglárka 3.a
3. helyezett: Dicső István  3.b
     
Felsős évfolyam
1. helyezett: Lázár Judit 8.c
2. helyezett: Feka András 8.b
3. helyezett: Ésik Vivien 5.b
 
Meseíró pályázat:
1.helyezett: Sajtos Vencel      3.b
2.helyezett: Török Flóra         3.a
3.helyezett: Demjén Larina    4.a
 
Versíró pályázat:
1.helyezett:Berta János 5.a
 
Novellaíró pályázat:
1.helyezett: Aros Gréta 8.c


Még több kép a facebook oldalunkon elérhető itt! 
 


2017.12.15.
Madáretető pályázat eredményei!A madarakról való gondoskodás sok szempontból fontos és örömteli feladat.  A vastag hólepel és a zord idő a természetes táplálékforrások megfogyatkozása egyre több madarat kényszerít mesterséges táplálékszerzésre.  Ezért tartotta iskolánk nagyon fontosnak, hogy időben felkészüljünk a környékén élő vendégek fogadására. A pályázati felhívásra 27 madáretető készült el. Köszönjük a gyerekeknek, a segítő szülőknek és nagyszülőknek, hogy munkájukkal hozzájárultak madaraink téli etetéséhez!
Minden gyermek ajándékot és emléklapot kapott!
A verseny nyertesei:
1. helyezett: Sajtos Vencel - 3.b
2. helyezett: Barna István - 5.b
3. helyezett: Jakab Bertalan - 2.c
 
Még több kép a facebook oldalunkon elérhető itt! 

 


2017.12.01.
A sport egészség, a sport szórakozás!
Erre a mottóra épült az egészségnevelési hónap keretein belül megszervezett „sportos délután”. A diákok különböző sportágakban próbálhatták ki magukat, úgy hogy közben a környékünkön élő neves sportolók segíttették őket abban, hogy hogyan kell sportszerűen és szabályosan művelni az alábbi játékokat :darts,  ping-pong, TRX és foci. Szeretnénk köszönetet nyilvánítani a ZVSC Darts Szakosztály tagjainak és kisvárdai barátaiknak. Név szerint: Vörösházy Györgynek, aki többszörös magyar-és diákolimpiai bajnok és világbajnok 3. helyezett, továbbá Pallai Leventének, Buzás Lászlónak, Görgényi Árpádnak és Varga Jánosnak, hogy egy színvonalas előadást követően a gyerekek megismerkedhettek a darts világával. Szeretnénk köszönetet nyilvánítani a Záhonyi VSC Fresh24Dental tagjainak. Név szerint: Sütő Lászlónak, Lovácsi Józsefnek, Varga Sándornak, Petró Lászlónak, hogy tanulóink megismerkedhettek az asztalitenisz szabályaival és technikájával. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola testnevelő tanárának Eszenyi Gergőnek és Gyüre Emesének az iskola tanulójának, hogy izomfeszítő TRX órát tartott nebulóinknak. A délután folyamán az osztályok foci bajnokságon vettek részt, illetve az aulákban elhelyezett csocsókkal játszhattak.
  

Ezen a délutánon tehát, minden gyermek megtalálhatta az általa kedvelt játékot és önfeledten szórakozhatott. 
 

2017.12.01.
Búcsúztunk!

A tegnapi nap folyamán köszöntük meg, Fonyódi Istvánné -takarító nénink- áldozatos munkáját; nyugdíjba vonulása alkalmából. Kívánunk neki jó egészséget és hosszú, boldog nyugdíjas éveket!
 


2017.11.24.
Elképesztő zöldég-gyümölcsszobrok
Kreatív és mutatós alkotások készültek gyönyörű faragással és díszítéssel az egészségnevelési hónap programsorozatán belül.  Nem is gondolnánk, hogy egy kis fabrikálással szinte életre kelhet kezünkben egy alma, egy karalábé, vagy akár egy káposzta is. Az alkotások sokszínűségének, csak a fantázia szabhat határt… Kreatív tanulóink alkotásaiból kiállítást rendeztünk iskolánk auláiban. A „kicsik” és „nagyok” egyaránt kivették a részüket a szobrászkodásból.  

2017.11.21.
Folytatódnak az egészségnevelési hónap programjai
 
Érdekes és tanulságos előadásokat hallhatnak az egészségnevelési hónap keretén belül iskolánk nebulói. Elrettentő kisfilmet láthattak a dohányzással kapcsolatban majd Berta Bernadett gyermekvédelmi felelős és szociálpedagógus előadást tartott a dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatásairól. Ennek kapcsán minden osztály elkészítette a plakátját a dohányzásról. Hétfőn délután a Záhonyi Rendőrkapitányságtól Sipos József rendőr alezredes minden felsős tanuló számára izgalmas és elrettentő prevenciós előadást tartott a drogokról, az alkoholról és a dohányzásról. Köszönjük a színes és tartalmas előadásokat!


 
 

2017.11.14.
A magyar nyelv napja az alsó tagozatban
November 13. meghatározó dátum a magyar nyelv történetében, ugyanis 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá tévő törvényt.  Az országgyűlés ekkor kimondta, hogy a törvénycikk értelmében minden törvényt magyar nyelven alkotnak, az országgyűlés nyelve magyar, az ország teljes területén a hivatalok magyar nyelven kötelesek az ügyintézést végezni, minden iskolában magyar nyelven történik a tanítás. A törvény megszületését joggal nevezhetjük a reformkor egyik legnagyobb győzelmének.
Iskolánkban, az alsó tagozatban előzetes feladat volt, hogy osztályonként a gyerekek gyűjtsék össze a 10 legszebb magyar szót, mely alapján összeállították az alsó tagozatos gyerekek szerinti tíz legszebb szó gyűjteményét. Továbbá minden osztály kiválasztotta, hogy az osztályukra melyik közmondás vagy szólás jellemző leginkább. A megemlékezés Aranyosi Ervin A magyar nyelv ünnepe című versének közös szavalásával zárult.

   

A délutáni órákban az osztályok képviselői vetélkedőn vettek részt.
A verseny nyertesei: 
1. évfolyam: Bodnár Petra, Varga Csongor Solt - 1.A
2. évfolyam: Orgován Leila, Fodor Kornél - 2.B
3. évfolyam: Révész Dóra, Varga Norbert - 3.A
4. évfolyam: Fodor Tamás, Makai Tamás - 4.C


Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük Lucskiné Onder Enikőnek, hogy a megemlékezésre felkészítette a tanulókat.  

Az osztályok által kiválasztott szólások és közmondások megtekinthetőek itt!
 

2017.11.10.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

 
Kedves Gyerekek!
A Mándoki Általános Iskola és a Mándok Iskoláért Közhasznú Alapítvány közös pályázatot hirdet!
 
A pályázat célja ráirányítani a figyelmet a családi ünnepre, a karácsonyra.
Olyan ötletes, kreatív alkotásokat várunk, melyek bemutatják, hogy a gyerekek mivel töltik a téli szünetet, mit jelent számukra az advent vagy a karácsony, illetve hogyan készül a család erre a meghitt ünnepre.
 
Az alkotások a következő kategóriában készülhetnek:
  • Alsó tagozatban rajz és meseíró pályázat
  • Felső tagozatban rajz, vers- és novellaíró pályázat
 
A rajzokat tetszőleges technikával (színes ceruza, festék, zsírkréta, toll, tus)
A4-es méretben készíthetik.
A mesék/novellák maximum 4 oldal (A4-es, gépelt) terjedelemben.
 
Az alkotásokon jól láthatóan szerepeljen az alkotó neve és osztálya.
 
A díjazás az alsó és felső tagozatban kategóriánként külön-külön történik.
 
A beadási határidő november 20-ig, Bodáné Varga Renátánál.
 
 
 
2017.11.07.
Márton napi vigasságok
Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt utolsó előtti napja, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák és a bálok. Ilyenkor nagy evést-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is legyen mit fogyasztani. Novemberben már le lehet vágni a libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások.

Iskolánk és a Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde gyermekei szüleikkel és pedagógusaikkal csatlakoztak ehhez a hagyományőrző eseményhez.  A résztvevők 16 órakor az iskola udvaráról indulva sétáltak Mándok város utcáin fáklyával és lámpásokkal a kezükben. Majd ezt követően kezdetét vette a vigasság az iskola udvarán lévő tábortűz mellet.  Zsíros kenyeret hagymával, meleg teát vagy forralt bort fogyaszthattak a megjelentek.  Az esemény kellemes hangulatban, felhőtlen jókedvvel telt. Lehetőség nyílt arra, hogy a szülők a gyerekek és a pedagógusok kötetlenebb légkörben beszélgessenek és élvezzék a vigasság hangulatát.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Szeles Tibornak és Sütő Jánosnak, hogy támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez.

 
 
 

2017.11.06.
Kezdetét veszi az egészségnevelési hónap

Iskolánkban, novemberben az egészségtudatos életvitelre nevelés jegyében munkálkodunk. Az egész hónapot felölelő programsorozatban minden héten más-más feladattal várjuk diákjainkat. Célunk, hogy rávilágítsunk tanulóinknak arra, hogy az egészségünk a legfőbb kincsünk.
Az osztályok ebben a hónapban megrendezett rendezvénysorozat alkalmából egyúttal versenyben is részt vesznek. Pontjaikat egy összesített pontgyűjtő füzetben gyűjthetik.


A hónap programjai:
1.hét 2.hét 3. hét 4.hét
Az egészség és testápolás hete
(előadás: hajápolás, kéz-és lábápolás)
Egészségkárosító szerekkel szembeni prevenció hete
(előadás: dohányzás, alkohol fogyasztás)
Drog prevenció hete
(előadás)

Zöldség és gyümölcs szobrászat
Sport hete
(foci, darts, aerobik, ping-pong)
 
A mai napon az egészséges testápolás hetében előadásokat hallhattak a gyerekek. A hajápolásról Arosné Piros Mónika, a kéz-és lábápolásról Bodáné Varga Renáta a szájápolásról Mártáné Koi Ágnes tartott interaktív előadást.  Az előadók nagy gondot fordítottak arra, hogy a higiéniáról és ennek hiányában kialakult betegségekről is tájékoztatást nyújtsanak.  Az ápoltsághoz szükséges eszközökről pedig kézzel fogható szemléltető eszközöket is magukkal hoztak. Köszönjük a színes és tartalmas előadásokat!

 
 

2017.10.28.
Verébavató
Hagyományainkhoz híven ebben az évben is megrendezésre került az 5. évfolyam „beavatási szertartása” a verébavató. Ezen az estén az évfolyam tanulói szórakoztató feladatokat oldottak meg osztályverseny formájában.  A verseny állása nagyon szoros volt az osztályok között, végül az 5. b osztály került ki győztesen. 
 
 
 
 
 
Korábbi híreink 


Ajánlott oldalak:
Forgách Kastély Mándok Város Faluvégi Vendégház Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde 
 
 
Még több kép a facebook oldalunkon elérhető itt! 

Üzenetküldés

Email:
 
Név:
*E-mail:
*Üzenet:
  
 
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Booking.com

Ingyenes honlapkészítő

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült.